{{current_speaker.name}}

{{current_speaker.title}}
{{current_speaker.description}}
See event

Hvilke udfordringer skal vi løse, før selvkørende biler kan blive en realitet?

Teknologien bag selvkørende biler er under hastig udvikling, så det der kan spænde ben for drømmen om det automatiserede samfund, har måske slet ikke noget med teknologi at gøre?
Attend Event
Day & Time:
Tuesday May 10
14:30 - 16:00
Price:
FREE
Seats left:
Free for all
Track:
Technology
Type:
Panel Debate
Language:
Danish
Organizer:
Dagbladet Information
Contact Person:
Lars Højholt
Address:
See location
Hide detailsShow all details

Key take-aways

  • Kan selvkørende biler overleve sit første dødsfald?
  • Hvem gider at købe en selvkørende Porsche?
  • Hvordan skal selvkørende biler vælge mellem to onder?

Når man ser Googles selvkørende biler manøvrere rundt i Californien og Tesla opgradere deres software med selvkørende funktioner, så er det nemt at tro at selvkørende biler er lige om hjørnet. 

Det er svært ikke at se potentialet. Eksperter spår, at selvkørende biler kan eliminere de 90 pct af alle ulykker, der skyldes menneskelige fejl. 

Men er det ikke hvordan vi håndterer de sidste 10 pct, der er afgørende for, om vi accepterer de selvkørende biler på vejene. Er det nok at robotter og selvkørende biler blot er bedre end mennesker, eller stiller vi større krav til teknologi, der kan programmeres til perfektion, end mennesker der kan fejle? 

Information inviterer til en paneldebat, hvor vi bygger bro mellem den teknologiske, humanistiske og samfundsvidenskabelige forskning i et forsøg på at forstå teknologiens muligheder og hvad vi som offentlighed skal forstå og debattere i de kommende år, før vi sender bilerne ud på vejen. 

(Talere opdateres løbende)

Lars Højholt

Journalist, projektleder
Redaktionel projektleder for Informations teknologiniche. Moderator til debatarrangement om selvkørende biler.

Susanne Krawack

Mobilitetschef i Aarhus Kommune
Susanne Krawack er mobilitetschef i kommunens Center for Byudvikling og Mobilitet under Teknik og Miljø. Hun er tidligere chefkonsulent i den grønne tænketank Concito, som hun selv er medstifter af og direktør for konsulentvirksomheden Tetraplan, som laver trafikplanlægning og trafikmodeller. Hun har rådgivet skiftende regeringer om trafikplanlægning og har haft en vigtig rolle i udviklingen af transportpolitik i Danmark, og er tidligere sekretariatschef i Transportrådet.

Finn Olesen

Lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur - Center for Science-Technology-Society-studier på Aarhus Universitet
Cand. mag i Filosofi og Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet med fokus på kunstig intelligens.

Henrik Schärfe

CEO, Foundation Autonomous
Tidligere lektor på Aalborg Universitet, hvor han ledte Center for Computer-medieret Epistemologi. Han blev videre kendt igennem den Hiroshi Ishiguro-inspirerede og Kokoro-byggede robot Geminoid-DK, der lignede Schärfe selv. Idag CEO for Foundation Autonomous, der vil indføre selvkørende biler i Vesthimmerland.