{{current_speaker.name}}

{{current_speaker.title}}
{{current_speaker.description}}
See event

Åbent redaktionsmøde: Vær med til at udvikle Informations dækning af den teknologiske udvikling

Dagbladet Information inviterer til åbent redaktionsmøde, hvor vi efterspørger jeres ideer og inputs til, hvordan vi skal forstå den teknologiske udvikling og dens påvirkning på vores liv og samfund
Attend Event
Day & Time:
Tuesday May 10
13:00 - 14:30
Price:
FREE
Seats left:
Free for all
Track:
Technology
Type:
Workshop
Language:
Danish
Organizer:
Dagbladet Information
Contact Person:
Lars Højholt
Address:
See location
Hide detailsShow all details

Key take-aways

  • Vær med til at forme Informations teknologidækning
  • Perspektiv til den teknologiske udvikling
  • Bygge bro mellem den teknologiske, humanistiske og samfundsvidenskabelige forskning

Teknologi bliver en af Informations kerneområder i de kommende år. Vi tager afsæt i den teknologiske udvikling, men har vores fokus på de filosofiske, sociologiske og etiske spørgsmål, der rejser sig i kølvandet på teknologiens svar på den moderne verdens udfordringer. 

Vi er ikke optaget af de seneste gadgets eller teknologien i sig selv, men fokuserer på de teknologier, der ændrer den måde vi lever vores liv og indretter vores samfund på. Hvilke etiske dilemmaer, der skal tackles, før vi sender selvkørende biler på vejene. Hvordan vi finder vi balancen mellem at udnytte potentialet i dataindsamling, og sikrer os mod misbrug, når vi ved at stort set alt ny teknologisk udvikling bygger på vores data. Hvordan vi tackler at det i dag er muligt at forbedre mennesket medicinsk og teknologisk. 

Vi ønsker jeres ideer og inputs til hvordan vi løfter de vigtigste historier, perspektiver og dilemmaer ud til en bredere offentlighed. Til redaktionsmødet arbejder vi i grupper med flere forskellige teknologier (opdateres).

Lars Højholt

Journalist, projektleder
Redaktionel projektleder for Informations teknologiniche

Sebastian Gjerding

Journalist
Sebastian Gjerding har været journalist på Information siden 2011. Han har vundet FUJ-prisen for sit projekt ‘Vi overvåger overvågerne‘ og var i 2015 nomineret til Cavling-prisen for afdækning af de amerikanske og britiske efterretningstjenesters overvågning og aflytning i Danmark.