{{current_speaker.name}}

{{current_speaker.title}}
{{current_speaker.description}}
See event

Kom til indvielse af Snedkeriet i IT-byen Katrinebjerg

Kom og vær med, når vi indvier vores nye lokaler i IT-byen Katrinebjerg. Glæd dig til en uformel snak over en gratis øl med andre it-entusiaster og giv input til, hvordan DU kan få glæde af stedet.
Attend Event
Day & Time:
Friday April 21
15:00 - 17:30
Price:
FREE
Seats left:
Free for all
Track:
Citizenship
Type:
Networking
Language:
Danish
Contact Person:
Marlene Nybro Thomsen
Address:
See location
Hide detailsShow all details

Key take-aways

  • Uformel snak over gratis øl
  • Netværk med andre it-entusiaster
  • Få viden om digital byfornyelse
  • Få viden om nye koncepter for fremtidens it-berigede omgivelser
  • Røverhistorier fra Katrinebjerg

IT-byen Katrinebjerg har gennem 20 år været Danmarks mest dynamiske it-innovationsmiljø.

Med omkring 350 ansatte, 2500 studerende og omkring 20.000 it-beskæftigede indenfor en radius af 10 kilometer, skaber vi på Katrinebjerg innovation i krydsfeltet mellem forskning, innovation og erhverv. 

Samtidig er det også en bydel med folkeskole, børnehaver, villaer, lejligheder og detailhandel. Men hvor godt kender vi hinanden på kryds og på tværs – og hvilke muligheder og potentialer ligger der i at mødes på nye måder? Aktørerne på Katrinebjerg og Innovation i Aarhus er gået sammen om at eksperimentere med, hvordan vi kan lokke medarbejdere, studerende, beboere med flere på Katrinebjerg ud i byrummet og ind i et tættere fællesskab. Nu har vi fået nogle fælles lokaler i det gamle snedkeri, som skal være rammen for et åbent, kreativt og dynamisk bymiljø på Katrinbjerg - og vi inviterer dig til at komme med til første skridt på vejen.

Kig forbi på Katrinebjerg til det, nogle vil kalde et "klippe-snor-event" - andre vil kalde det en uformel, gratis fredagsøl. 

Hør et par oplæg fra Katrinbjergs it-specialister inden for digital byfornyelse og virtual reality – mød Aarhus Kommunes innovationsprojekt ”Byens Udvikling og Vækst” - og mød den gamle snedker og hans kat, der indtil for få uger siden huserede i de nyrenoverede lokaler. Snedkerens farvel til Katrinebjerg markerer et endegyldigt farvel til en æra, hvor Katrinebjerg er gået fra at være et industri- og produktionsområde til i dag at være et campus for en række it-orienterede uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Snederken vil være til stede under arrangementet og medbringer sit fotoalbum og fortæller interesserede røverhistorier fra det "gamle" Katrinebjerg. KATrinebjerg-katten dukker også op og hilser på - hvis den er i humør til det. 

Vi byder på gratis øl og gode sn@(c)ks. 

Jesper Mosegaard, Head of Visual Computing Lab, PhD

Future of Virtual Reality, Augmented Reality and Interactive 3D
Virtual Reality (VR) and Augmented Reality (AR) will revolutionize the way everyone experiences digital entertainment, computer games and movies in the future. Simple AR is already here in the form of smartphones – but the future includes head mounted display that can give a 100% realistic and interactive experience for both entertainment, training and instructions. Get ready for the Holodeck experience.

Kristian Würtz

Rådmand, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
Kristian Würtz er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Teknik og Miljø arbejder blandt andet med byudvikling, mobilitet, natur og miljø, kollektiv trafik samt anlæg og drift af veje. Kristian klipper officielt snoren til de nye lokaler på Katrinebjerg og giver en kort introduktion til innovationsprojektet Byens Udvikling og Vækst, som er et strategisk innovationsprojekt om udvikling af erhverv, bykultur og bymiljø i seks områder af Aarhus, herunder Katrinebjerg. Læs mere om baggrunden på http://www.innovationiaarhus.dk/da/Byens-udvikling-og-vaekst.aspx.

Ari Marteinsson

CEO, USE
Architecture – Design – Ideas